Kirjoita tähän hakemasi!

Opiskele ja tutki kirjastossa

Opiskele ja tutki kirjastossa

Lukusalit

Kaikissa kirjastoyksiköissä on hyvät puitteet omatoimiseen opiskeluun. ASA-kirjastossa ja Kirjatornissa on hiljaiset lukusalit. Arkenin kirjastossa ei ole varsinaista lukusalia vaan lukupaikat sijoittuvat pitkin kirjastorakennusta. Suurin lukusali (84 lukupaikkaa) on Kirjastornissa.

Lukittavat kaapit

Lounastauko kesken lukemisen? Ei syytä huoleen! Voit lukita kirjasi ja tavarasi kirjastoyksiköiden lukittaviin kaappeihin.

Tietokoneet ja langaton verkko

Kirjastoyksiköiden yleisötietokoneet ovat Åbo Akademin ja Novian (username@novia.fi) opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä. Vieraat voivat käyttää ns. seisomakoneita (2-4 kpl/kirjastoyksikkö), jotka ovat tarkoitettu lyhytkestoiseen tiedonhakuun.

Korkeakoulujen kansainvälinen langaton verkko (Eduroam) on käytettävissä kaikissa kirjastoyksiköissä. Muut vieraat voivat käyttää Åbo Akademin langatonta verkkoa Abo Akademi Guest. Käyttääksesi langatonta Abo Akademi Guest -verkkoa tarvitset sähköpostiosoitteen tai Facebook-, Google-, Microsoft- tai Twitter-tilin. Käytä verkkoa yhdistämällä laitteesi ensin Abo Akademi Guest -verkkoon ja avaa verkkoselain. Kun verkkoselaimessa yrität avata minkä tahansa verkkosivun, pyydetään sinua ensin hyväksymään verkon käyttöehdot ja autentikoimaan sähköpostiosoitteellasi tai sosiaalisen median -käyttäjätililläsi. Tämän jälkeen voit käyttää verkkoa 24 tuntia.

Tulosta, kopioi ja skannaa

Vain Åbo Akademin ja Novian opiskelijat ja henkilökunta voivat tulostaa kirjastossa. Muut asiakkaat voivat kopioida (maksullista) ja skannata.

Käytä digitaalista aineistoa (elektroniset vapaakappaleet)

Aineisto on käytettävissä Kirjatornin vapaakappaletyöasemalla kirjaston aukioloaikoina. Työaseman voi varata asiakaspalvelusta (02 215 4180 biblioteket@abo.fi). Aineistoa voi ei voi tallentaa tai siirtää työasemalta esim. muistitikulle. Tulostus onnistuu (maksullista).

Lue mikrofilmejä

Kirjastornissa on kolme mikrofilminlukulaitetta, joiden avulla voit lukea mm. suomenruotsalaisia ja ruotsalaisia sanomalehtiä. Mikrofilmit on tilattava etukäteen lainaustiskiltä. Filmirullien numerot löytyvät Tidning-tietokannasta. Riippuen laitteesta voit joko tallentaa skannauksia omalle USB-tikullesi tai tulostaa (maksullista).

Päivitetty 8.8.2022