Kirjoita tähän hakemasi!

Tervetuloa punkkikahvilaan

Tervetuloa punkkikahvilaan

Aika & Paikka: 14.8.2023 klo 14.00–16.00 Saaristokeskus Korpoström.

Järjestäjät: Tutkimusprojekti Humans and Ticks in the Anthropocene, Saaristomeren Unesco biosfäärialue, Åbo Akademin Saaristoinstituutti.

Tervetuloa keskustelemaan punkeista Korpoströmiin maanantaina 14.8 klo 14.00–16.00. Åbo Akademin, Itä-Suomen yliopiston ja Turun yliopiston yhteinen tutkimusprojekti Ihmiset, punkit ja ympäristönmuutos järjestää ”punkkikahvilan”. Tilaisuuden tarkoituksena on, että Turun rannikkoseudun ja saariston asukkaat (sekä ympärivuotiset että kesäasukkaat) voivat jakaa rennon keskustelun merkeissä muistojaan ja kokemuksiaan punkeista, ja näin tuottaa tutkimusaineistoa ihmisten suhteesta punkkeihin. Keskustelunaiheita voivat olla punkkeja koskevat muistot ja vanhat uskomukset sekä punkkeihin liittyvien terveysriskien vaikutus arkielämään, lemmikkieläimiin ja luontosuhteeseen.

Tutkijoita kiinnostavat myös kokemukset, tunteet ja mielipiteet liittyen punkkien aiheuttamiin sairauksiin, niiden hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn muun muassa rokotteiden avulla. Keskustelut nauhoitetaan ja niiden pohjalta syntynyt aineisto anonymisoidaan, eli tietoja antaneita henkilöitä ei voi tunnistaa aineiston pohjalta laadituissa tutkimusartikkeleissa.

Tilaisuus on kaksikielinen, keskustella voi suomeksi tai ruotsiksi. Tutkimushanke tarjoaa osallistujille iltapäiväkahvit, minkä vuoksi ennakkoilmoittautumista pyydetään 7.8.2023 mennessä. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset osoitteeseen sanna.lillbroanda-annala@abo.fi.

Ohjelma

14.00 Hankkeen esittely: apulaisprofessori Tuomas Räsänen Itä-Suomen yliopistosta ja yliopistonlehtori Laura Hollsten Åbo Akademista. Projektiryhmän jäsenet ovat etnologian, historian ja yhteiskuntatieteiden tutkijoita.
14.15 Keskustelua pienryhmissä kahvin lomassa.
15.15 Yhteiskeskustelua esiin nousseista teemoista.

Projektin verkkosivu.