Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

Åbo Akademin kirjaston Edvard Westermarck -arkisto on valittu kansalliseen Maailman muisti -rekisteriin

Åbo Akademin kirjaston ylläpitämä Edvard Westermarckin arkisto on valittu Unescon Maailman muisti -ohjelman kansalliseen Maailman muisti -rekisteriin.

Westermarck ja hänen työtoverinsa ja ystävänsä Sidi Abdessalam el-Baqqali Marokon Fezissä.

Edvard Westermarck (1862–1939) oli aikanaan Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia tiedemiehiä. Hän toimi käytännöllisen filosofian professorina Helsingin yliopistossa ja samaan aikaan myös sosiologian professorina London School of Economics -yliopistossa. Vuonna 1918 Westermarck valittiin Åbo Akademin ensimmäiseksi rehtoriksi ja filosofian professoriksi.

Westermarck tunnettiin avioliittoa, moraalia ja uskontoa käsittelevistä tutkimuksistaan. Uransa aikana hän vietti runsaasti aikaa kenttätyössä, erityisesti Marokossa.

Edvard Westermarckin mittava arkisto koostuu muun muassa 7 500 kirjeestä sekä päiväkirjoista ja käsikirjoituksista. Arkistossa on tuhansia valokuvia, joista suuri osa liittyy hänen kenttätutkimuksiinsa Marokossa.

– Olemme iloisia ja ylpeitä sitä, että kokoelma on valittu mukaan kansalliseen Maailman muisti -rekisteriin, sanoo Åbo Akademin kirjaston palvelupäällikkö Eva Costiander-Huldén. Kansainvälisesti erittäin kiinnostava kokoelma on tutkijoiden ahkerassa käytössä. Toivomme, että tämä huomionosoitus lisää mahdollisuuksiamme kokoelman digitointiin ja sitä kautta parantaa aineiston käytettävyyttä.

Kansalliseen Maailman muisti -rekisteriin on koottu kansallisesti merkittävää asiakirjallista ja kirjallista kulttuuriperintöä. Lue lisää kansallisesta Maailman muisti -rekisteristä.

Lue lisää Edvard Westermarckista (ruotsiksi).

Kuvia medialle:

Edvard Westermarck Tenholan Prästkullassa 1897. Kuva: Åbo Akademin kuvakokoelmat.

Westermarck ja hänen työtoverinsa ja ystävänsä Sidi Abdessalam el-Baqqali Marokon Fezissä. Kuva on otettu vuosien 1909 ja 1910 välillä. Kuva: Åbo Akademin kuvakokoelmat.

Edvard Westermarckin mittava arkisto koostuu muun muassa tuhansista kirjeistä ja valokuvista. Kuva: Martin Ellfolk, Åbo Akademin kirjasto.

Yhteydenotot:

Eva Costiander-Huldén, palvelupäällikkö, Åbo Akademin kirjasto
puh. +358 46 921 9864
eva.costiander-hulden@abo.fi