Kirjoita tähän hakemasi!

Farmasian valintakoe 2023

Farmasian valintakoe 2023

 

Valintakokeen laitteistovaatimukset löydät täältä. 

 

Valintakoe Turussa järjestetään ASA-talossaVänrikinkatu 3, 20500 Turku.

 

Valintakoe Vaasassa järjestetään AcademillissäRantakatu 2, 65100 Vaasa.

 

Sinun tulee osallistua valintakokeeseen, sillä paikkakunnalla, jonka olet hakulomakkeella valinnut koepaikaksesi.

Ennen koetta

Saadaksesi koekohtaiset ohjeet ja mahdolliset viime hetken tarkennukset niihin sinun tulee seurata Opintopolussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta sekä valintakoeyhteistyön verkkosivua. Muista tarkastaa myös roskapostikansio ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa.

Valintakokeisiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Valitsemasi koepaikkakunnan olet ilmoittanut Opintopolun hakulomakkeella.

IB- tai EB-tutkinnon keväällä 2023 suorittavat: vaikka sinut olisi hyväksytty todistuspistevalinnassa ennakkoarvioiden perusteella ensimmäiselle hakutoiveellesi, voit osallistua kaikkien hakutoiveidesi valintakokeisiin, koska lopulliset arvosanasi eivät välttämättä riitä todistuspistevalinnassa hyväksytyksi tulemiseen.


Valintakoepäivänä ja kokeen suorittaminen 

Koe alkaa: klo 9.00
Poistua saa: klo 9.30
Koe päättyy: 3 h kuluttua kokeen todellisesta alkamisajasta

Valintakoepäivänä saavu hyvissä ajoin koepaikalle ja hakeudu koepaikkakuntasi ilmoittamaan paikkaan.

Myöhässä saapuvia ei oteta kokeeseen.

Ota mukaan valintakokeeseen kannettava tietokone, jonka akku on ladattu täyteen. Muista ottaa mukaan myös virtajohto laitettasi varten.

Ota mukaan myös kynä muistiinpanojen tekemistä varten. Suttupaperia saat koesalissa.

Lisäksi sinulla tulee olla mukana virallinen, voimassa oleva henkilötodistus (passi, kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti, ajokortti, EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti). Henkilöllisyys tarkistetaan kaikilta hakijoilta.

Kannettavan tietokoneesi lisäksi muita langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita, esimerkiksi Bluetooth-yhteyksiä käyttäviä hiiriä, näppäimistöjä, älykelloja tai aktiivisuusrannekkeita ei saa tuoda koetilaan.

Ennen koesaliin menoa sammuta matkapuhelimesi virta ja laita se laukkuun tai takin taskuun. Laukut ja takit jätetään valvojan osoittamaan paikkaan. Sinut ohjataan koetilaan ja valvojat osoittavat istumapaikat.Koesaliin siirryttäessä sinun tulee seurata annettuja ohjeita, kaikkien hakijoiden tulee pestä kädet tai käyttää käsidesiä ennen koesaliin menoa.

Kun kaikki hakijat ovat paikoillaan koesalissa, valvojat ilmoittavat, että kokeen saa aloittaa. Käynnistä laitteesi ja kirjaudu heti sisään koejärjestelmään valvojien annettua siihen luvan.

Jos sinulla on kokeen aikana kysyttävää tai tarvitset apua, nosta käsi ylös ja odota, että valvoja tulee luoksesi. Valvojat eivät voi kommentoida tehtäviä, mutta he voivat tarvittaessa välittää kysymyksen eteenpäin kokeen järjestäjille. Mikäli sinulle tulee tarve käydä WC:ssä, on se mahdollista valvojan saattamana, yksi hakija kerrallaan.

Jos alat tuntea flunssan kaltaisia oireita kesken koetilaisuuden, ilmoita tästä välittömästi valvojalle. Sinut voidaan tarvittaessa ohjata toiseen tilaan suorittamaan koe loppuun. Jos sinulle tulee tarve aivastaa tai yskiä, niin kaikille paikoille on jaettu valmiiksi käsipapereita tai nenäliinoja tarkoitusta varten. Älä ota mukaan omia nenäliinoja.

Valintakokeesta saa poistua aikaisintaan puoli tuntia kokeen ilmoitetusta alkamisajasta. Seuraa valvojien antamia ohjeita koetta palauttaessasi ja koepaikasta poistuessasi.

Jos tarvitset todistuksen kokeeseen osallistumisesta esimerkiksi armeijaa varten, pyydä todistus valvojalta koetta palauttaessasi.

Kokeessa havaittu vilppi voi johtaa kokeen hylkäämiseen.


Sallitut ja kielletyt tavarat

Sinulla tulee olla kokeessa mukanasi

 • Kuvallinen, voimassa oleva henkilöllisyystodistus
 • Kirjoitusvälineet (lyijykynä tai lyijytäytekynä, teroitin, pyyhekumi, viivoitin). Kokeessa jaetaan suttupaperia.
 • Kannettava tietokone ja virtajohto sekä sinulle lähetetty tunniste (QR-koodi). Tunniste lähetetään noin viikkoa ennen valintakoetta tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Lisäksi sinulla saa olla mukanasi

 • Yksi korkillinen juomapullo (ei saa sisältää kahvia tai energiajuomaa)
 • Pienet eväät läpinäkyvässä kääreessä, jos sinun tarvitsee syödä kokeen aikana. Syömisen tulee tapahtua niin, että maski ei ole poissa kasvoilta tarpeettoman kauan. Vältä voimakkaasti tuoksuvia tai allergisoivia ruoka-aineita.
 • Kasvomaski (varamaskit läpinäkyvässä pussissa)
 • Digitaalisissa valintakokeissa erillinen langallinen hiiri ja näppäimistö. Huom! Langattomien laitteiden käyttö on kielletty.
 • Kuukautissuojia
 • Lääkkeet tai muut sairauteen liittyvät apuvälineet, jotka välttämättä tarvitset kokeen aikana. Lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, mutta ei kuitenkaan läpipainopakkauksista.
 • Kertakäyttöiset korvatulpat. Korvatulppien käyttäminen voi estää sinua kuulemasta ohjeita, joita koevalvoja mahdollisesti antaa kokeen aikana. Käytät siis korvatulppia omalla vastuullasi.
 • Suojavisiiri, kertakäyttöiset suojakäsineet ja käsidesi pienessä läpinäkyvässä pullossa.

Matkapuhelin tulee sulkea tai laittaa lentotilaan ennen kokeen alkamista ja jättää valvojan osoittamaan paikkaan. Valvojat ohjeistavat mihin voit jättää tavarasi kokeen ajaksi.

Et saa viedä mukanasi

 • Omaa kelloa (oli sitten älykello tai tavallinen rannekello). Saleissa on kelloja niin, että kaikilta paikoilta on mahdollista nähdä aika. Digitaalisessa valintakokeessa näet jäljellä olevan koeaikasi valintakoejärjestelmästä.
 • Kuulokkeita tai muuta laitetta, joka voi lähettää tai vastaanottaa tietoa tai johon voi tallentaa tietoa.
 • Nuuskaa ja purukumia
 • Nenäliinoja. Voit kokeen aikana pyytää valintakoevalvojalta tarvittaessa talouspaperia.
 • Yliviivauskynää tai värikyniä, sanakirjaa, valintakoekirjoja, taulukkokirjoja, muistiinpanoja tai muuta vastaavaa kirjallista aineistoa, penaalia, silmälasikoteloa tai muuta läpinäkymätöntä rasiaa tai pussia.

Kokeen jälkeen (valinnan tulokset)

 • Kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistaan Opintopolussa viimeistään 7.7.2023. 

Päivitetty 15.5.2023