Skriv här det du söker efter!

Mindfulnessgrupp för studerande & personal

Mindfulnessgrupp för studerande & personal

Känner du att studierna/arbetet kan kännas överväldigande och du skulle vilja hitta ett sätt att koppla bort tankarna på dem mellan varven?

Kanske du själv eller andra har höga krav på dig, och det verkar som om du hela tiden borde göra mera eller bättre ifrån dig?

Vill du hitta sätt att på riktigt vara lite snällare mot dig själv, på ett sätt som känns äkta och bra för just dig?

Eller kanske du varit nyfiken på meditation ett tag och skulle tycka att det vore roligt att testa på i onlinegrupp?

Då kan den här gruppen vara just för dig! Genom övningar i mindfulness och självmedkänsla kommer vi fundera på oss själva, på varför det aldrig är tyst där uppe i huvudet och hur vi kan se på våra tankar på ett annat sätt för att vara vänligare mot oss själva och ha en mera avslappnad inställning till livet.

Vad är egentligen mindfulness?

Mindfulness, eller medveten närvaro, innebär enligt en definition att avsiktligt vara medveten om det som händer i nuet. Därutöver försöker man att inte värdera och döma det man upplever i nuet, utan bara observera och beskriva sin upplevelse. Genom olika övningar och meditationer övar man ett förhållningssätt och perspektivtagande på sig själv, sina tankar och känslor.

 

Vad kan jag få ut av det?

Mindfulness är en metod som har vetenskapligt stöd. Metaanalyser har påvisat bl.a. att metoden för vissa personer kan bidra till att minska upplevelser av stress, ångest och depression och öka välmående och sömnkvalitet. Därtill kan man lära sig mer om sig själv och hur man fungerar. Det kan ta tid att lära sig de här sakerna, så därför önskar vi att du förbinder dig att delta i alla sex tillfällen om möjligt.

 

Betyder det här då att det funkar bra för alla?

Nej, tyvärr inte. För vissa har det ingen kännbar verkan alls. För ett fåtal personer kan det också vara ganska obehagligt att stanna upp och känna efter vad som verkligen pågår inom oss själva. Om du t.ex. lider av stark ångest, panikattacker eller håller på att bearbeta någon form av trauma kan det hända att en sådan här onlinegrupp inte är det bästa för dig just nu. Ifall du som deltagare har någon obehaglig upplevelse du vill diskutera med någon efteråt kan du kontakta gruppens ledare (jennifer.soderlund@abo.fi).

 

Gruppen leds av psykologistuderande Jennifer Söderlund som har flera års egen erfarenhet av att utöva och instruera mindfulness.

VAD? Onlinegrupp för mindfulnessintresserade, en 6x60min kurs där vi lär oss grunderna, övar och reflekterar

VAR? På Zoom, länk skickas ut till alla anmälda

HUR? för att medverka krävs inga särskilda material utan bara en bekväm plats där du har möjlighet att både sitta och ligga. Klä dig bekvämt, koka gärna en kopp te eller ha med en filt om du önskar. Endast ledaren kommer att synas i bild.

NÄR: Måndagar kl: 15:00-16:00 mellan 22.3 – 3.5 (ingen träff påskmåndagen 5.4)

Anmälan: Anmälningslänken finns på intrasidan. Klicka här!

 

Uppdaterad 4.3.2021