Skriv här det du söker efter!

Självkännedom, jobbsökning och karriärplaner

Självkännedom, jobbsökning och karriärplaner

JobbsökeriChat, Karriärhandbok & Jobbsökeri online. 

Börjar du småningom bli klar med studierna och oroar dig för att inte hitta jobb? Eller funderar på var du kan hitta en lämplig praktikplats eller hur man ska söka den? Kanske du inte vet vilka jobb du kan söka, eller var du kan hitta dem? Kanske du behöver öva på att berätta om ditt kunnande efter ett år på distans? Karriärvägledarna vid Åbo Akademi är stand by för alla dina frågor och funderingar. Du kan chatta med oss online i Kafferummet i Teams 3 ggr/vecka, varje vecka:

  • måndagar kl 15-16,
  • torsdagar kl 14.30 – 15.30 samt
  • fredagar kl 8.30-10.

Kafferummet är för alla intresserade studerande och nyutexaminerade som vill diskutera och/eller har frågor kring jobbsökning eller karriär! Det är bara att kika in så funderar vi! Du kan chatta med oss med eller utan video, hur du själv önskar.

Karriärhandboken online är ett rum i moodle för dig som söker jobb eller annars har funderingar kring din egen karriär. Här finns material som bistår dig när du vill identifiera dina styrkor, dina möjligheter på arbetsmarknaden, lära mera om hur du söker jobb mm. I Karriärhandboken online jobbar du på egen hand med de ämnesområden du själv är intresserad av. Gå in till moodle, Karriärhandboken online, registrera dig (ÅA-login) för handboken. Därifrån hittar du också länk vidare till såväl Jobbsökerigruppen som till Kafferummet.
Parallellt med Karriärhandboken finns Jobbsökeri-gruppen, som bollplank under karriärplaneringsprocessen för dig som önskar lite mer aktiv coaching. Där finns övningar som du kan lämna in om du vill ha respons, handledning online, och ett kafferum där du kan tänka högt. Nästa grupp på svenska inleds med individuell handledning i v 41 och med träffar i kafferummet från och med måndag 18.10. Läs mera och anmäl dig HÄR.
Arrangör: Arbetsforum, handledare är Anita Sundman och Jan Kraufvelin.
Frågor? Skriv till arbetsforum(at)abo.fi.  Välkommen med!

Arbetsforum ordnar även regelbundet tillfällen där du bl.a. kan:

  • lära dig mera om dina intressen, karriärplaner, styrkor och kompetenser
  • få förståelse för hur arbetsgivare resonerar och rekryterar
  • lära dig var man hittar jobbmöjligheter
  • få hjälp att identifiera och använda dig av ditt nätverk
  • lära dig skriva bra CV:n och ansökningsbrev
  • förstå vad som är viktigt före och under en arbetsintervju
  • lära dig använda LinkedIn till din fördel

För vem?

Tillfällena lämpar sig väl för studeranden i alla skeden av studierna och nyutexaminarade. Vi förutsätter inte att du just nu aktivt håller på och söker jobb/sommarjobb/praktik. Alla föreläsningstillfällen workshopar mm är fristående, dvs inga förkunskaper förväntas och du kan själv välja om du deltar på endast en, flera eller alla tillfällen.

Kolla i Evenemangskalendern vad för tillfällen som är på kommande!
Du kan också boka tid för ett personligt Karriärplaneringssamtal med någon av våra karriärvägledare.

 

Uppdaterad 13.9.2021