Skriv här det du söker efter!

Urvalsprovet i engelska språket och litteraturen

Urvalsprovet i engelska språket och litteraturen

På denna sida hittar du anvisningar för Engelska språket och litteraturens elektroniska urvalsprov som ordnas den 26.5.2020 kl. 10:00-11:00 och fungerar som del 1 i urvalsprovet samt information om tekniskt utrustning för det muntliga provet som fungerar som del 2.

Teknisk utrustning för det elektroniska urvalsprovet: Du ska skriva urvalsprovet på en PC eller Mac dator. Du ska inte använda en smarttelefon eller annan mobil enhet (t.ex. en iPad). Använd helst någon av webbläsarna Firefox eller Chrome.

Teknisk utrustning för det muntliga provet: Det muntliga provet kommer att ordnas via Zoom. För att kunna utföra provet ska den sökande ha dator, internetuppkoppling, mikrofon och högtalare (alt. headset) och kamera (inbyggd kamera i bärbar dator duger). Sökande kommer att få noggrannare anvisningar i samband med kallelse för det muntliga provet.

Det krävs vissa förhandsåtgärder som du behöver göra före urvalsprovet. Läs igenom de följande instruktionerna och följ dem noggrant.

 

Skaffa ett användarnamn för att skriva ditt urvalsprov senast 15.5.2020

Du behöver ett personligt användarnamn och ett lösenord för att kunna logga in och skriva ditt urvalsprov i engelska språket och litteraturen.

Om du har studerat vid akademin tidigare och redan har ett aktivt akademianvändarnamn så kan du använda detta, du behöver inte skaffa ett nytt. Du kan direkt fortsätta till delen ’ Logga in i urvalsprovsverktyget senast 15.5.2020’.

Du tar reda på ditt användarnamn och sätter ett eget lösenord i akademins Selfservice-tjänst, https://selfservice.abo.fi 

Välj alternativet ”Logga in via suomi.fi” på Selfservice’s startskärm.

Om du inte har bankkoder eller mobilcertifikat för identifiering via suomi.fi, eller som du inte lyckas med att sätta ett lösenord, ta kontakt med IT-stödet, e-postadress: helpdesk@abo.fi och telefon: 02-2154777 (må-fre 9-15)

I Selfservice blir du ombedd att godkänna ett användaravtal innan du kommer vidare. Observera att ditt användarnamn fungerar endast för urvalsprovet, medan informationen om O365-konto eller epostkonto som nämns i avtalet inte gäller dig. Efter godkännande får du möjlighet att sätta ett eget lösenord och du ser också vilket ditt användarnamn är.

Notera användarnamnet och välj ett bra lösenord, minst 12 tecken! Tips angående lösenord hittar du här: http://web.abo.fi/dc/guides/intro/losenord-tips-sv.pdf

Du sätter lösenordet genom att fylla i fälten:
Nytt lösenord
Nytt lösenord (igen)

Klicka sedan på ”validera ditt nya lösenord”. Om lösenordet uppfyller kraven dyker det upp en knapp ”Aktivera det nya lösenordet”, klicka här för att ta lösenordet i bruk.

Om dina lösenordsförslag inte accepteras, läs tipsen på nytt!

Om du glömmer lösenordet kan du när som helst gå in i Selfservice igen på samma sätt som ovan och sätta ett nytt.

Logga in i urvalsprovsverktyget senast 15.5.2020

Då du följt anvisningarna ovan för att skaffa dig ett abo.fi-användarnamn så ska du logga in på https://urval.abo.fi/ med ditt abo.fi-användarnamn så att vi kan ge dig tillgång till ditt urvalsprov.

Om du inte lyckas logga in, ta kontakt med IT-stödet, e-postadress: helpdesk@abo.fi och telefon: 02-2154777 (må-fre 9-15)

Du ska logga in till Selfservice och till urval.abo.fi i så god tid som möjligt men senast 15.5.2020.

 

Har du problem att logga in, börja med att kontrollera följande:

  • Har du skaffat användarnamn och lösenord via Selfservice? Om inte, se anvisningarna ovan eller ring Helpdesk
  • Har du glömt ditt användarnamn och lösenord? Se anvisningarna ovan eller ring Helpdesk
  • Använd PC eller Mac, inte smarttelefon eller annan mobil enhet (t.ex. en iPad).
  • Byt webbläsare vid behov (till Firefox, Chrome eller Edge, men undvik Safari)
  • Övriga frågor, ring Helpdesk 02-215 4777

Uppdaterad 26.5.2020