Fortbildnings- och utvecklingsinsatser vid Björneborgs Svenska Samskola

• Vasa övningsskola
  • Björneborgs svenska samskola
  • Barnträdgården i Björneborg
  • Svenska Kulturfonden i Björneborg (SKiB)

Samarbetsparter:

• FPV

Projektets syfte är att genom olika stödinsatser förstärka elever och studerandes skolspråk. Vidare avser projektet att stöda en organisationsutveckling som förstärker de svenska utbildningstjänsterna i Björneborg. För att säkerställa hållbarhet och kvalitet i insatserna knyts även forskning till utvecklingsprogrammet.

Åbo Akademi, Fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier (FPV) i samarbete med Centret för livslångt lärande (CLL) har i samråd med Björneborgs svenska samskolas huvudman, ledning och lärare enats om att utarbeta och erbjuda ett interventionsprogram som kunde genomföras på skolan och riktas till olika stadier, från barnträdgården till gymnasiet. Programmet utvecklas i nära dialog med skolledning och lärare och olika insatser förväntas därmed vara väl förankrade i den verklighet som lärarna och daghemspersonal erfar.

Camilla Forsberg

Fortbildningschef