Skriv här det du söker efter!

Åbo Akademi söker nya sociala medier-ambassadörer

Åbo Akademi söker nya sociala medier-ambassadörer

Grupp med glada studerande
Miranda, Yascha, Miro, Moa och Johanna var Åbo Akademis some-ambassadörer läsåret 2017-2018. Foto: Peter af Hällström

 

Du följer väl Åbo Akademi på Instagram? Eller på Snapchat rentav? Det är där det riktigt äkta Åbo Akademi syns. Förra läsåret anlitades fem av våra studeranden att dela med sig av sin och sina studiekompisars vardag och fest. Vi fick se glädjeyttringar över examensbetyget, snöstorm på väg till föreläsningen, studievardagen bakom kulisserna och mycket mer. Vad kommer vi se detta läsår? Nu har du som studerande chans att bli en av Åbo Akademis nya sociala medier-ambassadörer för läsåret 2018-2019 och visa vad #åakärlek är för dig!

Studerandegruppen kommer jobba som ambassadörer i våra sociala medier under hela läsåret. Som stöd kommer de ha Minna från Someco, ett Åboföretag specialiserat på sociala medier, och Ulrika från Åbo Akademis kommunikationsenhet. Gruppen träffas regelbundet för att planera, följa upp och diskutera aktiviteten i de olika kanalerna. På det sättet kommer ambassadörerna samtidigt lära sig mera om marknadsföring i sociala medier. För sin insats får studerandena dessutom ett arvode.

Låter detta intressant? Skulle du vilja utvecklas inom sociala medier och samtidigt få stöd och tips av experter inom området? Ta då chansen och sök! Maila kommunikationsenhetens praktikant Johanna Rämänen på jramanen@abo.fi, senast 21.09.2018 kl 12.00!

Här kan du läsa mer om förra läsårets ambassadörer och vad de tyckte om uppdraget.

Johanna Rämänen

Jag heter Johanna Rämänen och kommer från Kristinestad i Österbotten. Jag studerar privaträtt och företagsekonomi, och speciellt under mitt utbyte i Italien för något år sedan väcktes intresset för marknadsföring. På fritiden tycker jag om att måla, pyssla och fotografera och således har alltid det visuella tilltalat mig. Intresset för sociala medier och marknadsföring online väcktes när jag förra året satt i styrelsen för Österbottniska Nationen och hade hand om kommunikationen till föreningens medlemmar. När jag i höstas hörde om möjligheten att ställa upp som sociala medier-ambassadör för Åbo Akademi blev jag genast intresserad, eftersom det kombinerade många av mina intressen – att få uttrycka mig visuellt. Under de senaste månaderna har jag blivit allt mer säker på att jag i framtiden vill jobba med just sociala medier och marknadsföring. Därmed är jag otroligt tacksam för all erfarenhet och kunskap som ambassadörskapet medför!

Miranda Eklund

Miranda Eklund heter jag, ursprungligen hemma från Närpes. Jag är 21 år, ganska så överambitiös och studerar litteraturvetenskap. Anledningen till att jag valde att bli some-ambassadör är enkel: jag tänkte på mitt CV (och så litegrann på mitt bankkonto också förstås). Jag såg det som en ypperlig chans att skapa kontakter inom sådana yrkesområden som intresserar mig och som eventuellt är ett framtida jobb. Ännu bättre är det att instagrammandet är ett seriöst jobb som platsar att nämna i arbetsintervjuer. Givetvis ville jag också lära mig nya saker och utvecklas som innehållsskapare. Kul är det, speciellt våra möten då vi går genom den gångna månaden och funderar på vad som fungerat och inte. Kul är det också att jobba med de andra some-ambassadörerna, att få nya vänner är alltid trevligt. Tillsammans hjälps vi åt och stöder varandras kreativa svackor, och utan resten skulle jobbet inte vara lika givande alls.

Miro Rein

Moi allihopa! Mitt namn är Miro Rein. Jag är 21-årig musikvetare och så gott som historiker från Träskända. Som en ambassadör på sociala medier kan jag visa sådana delar och aspekter av studielivet som man inte kan lägga märke till på föreläsningarna. Att studera vid Åbo Akademi har varit väldigt nyttigt för mig i och med att jag som finskspråkig har både kunnat öva svenska och skaffa finlandssvenska vänner. Studielivet i Åbo har gett mig många olika alternativ som jag inte skulle ha kunnat tänka mig före!

Yascha Gilbert

Tjena! Yascha Gilbert heter jag, och är en 21-årig studerande vid Åbo Akademi. Mitt huvudämne är folkrätt och på sidan om studerar jag bland annat journalistik och masskommunikation. Jag ville bli some-ambassadör för att jag har ett stort intresse för masskommunikation och användningen av sociala medier som kommunikationsplattformer. Ställ DU upp nästa år! Man lär sig mycket, får lite extra variation i vardagen, och framförallt får man lära känna människor utanför sin egen fakultet!

Moa Kola

Jag heter Moa Kola, är 22 år och studerar tyska (huvudämne) och franska för tredje året vid Åbo Akademi. Min dröm och mitt mål är att bli språklärare. Jobbet som some-ambassadör tilltalade mig eftersom det gav mig en chans att visa det som jag älskar med Åbo Akademi och studielivet i Åbo överlag. Utöver det gillar jag att fota, vilket behövs för detta arbete. Arbetet ger en möjlighet att delta i happenings vid Åbo Akademi, att förstora sin kontaktkrets och är helt enkelt roligt. Vi har ett bra team!