Escape Velocity – experimentera med gravitation i Escape room-format

Som del av LUMA-veckorna 2023 ordnar Skolresurs distanshandledning för ett nytt Escape room med rymdtema. Som lärare leder du din klass genom tre olika experiment kopplade till gravitation med målet att bygga en första ”prototyp” av en rymdraket. Skolresurs erbjuder stöd och tips om ni kör fast, samt ser till att ni blir färdiga inom utsatt tid.

Livet på jorden börjar bli lite tråkigt och en grupp ingenjörer (din klass) har bestämt sig för att bygga en rymdraket och ta en sväng ut till den internationella rymdstationen och se vad som händer där. Det är ju knepigt att köpa en rymdraket så de har istället bestämt sig för att bygga en egen! Idag är det dags att göra de första experimenten och börja bygga en testmodell.

Målgrupp: Åk 5 – 9 (svårighetsgraden anpassas enligt stadie)

När: Distanshandledning ordnas fredagen den 10.2.23. Ni kan hoppa på när som helst under tiderna kl 9:00 – 11:00 och kl 12:00 – 15:00. Reservera ungefär en timme tid.

Mer information och instruktioner publiceras i januari, så sätt in det i kalendern och följd med den här sidan eller vår facebook-kanal!