Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Etäopiskelu jatkuu Åbo Akademissa myös syksyllä – uudet opiskelijat tervetulleita kampukselle

Åbo Akademi seuraa viranomaisten ohjeita ja ryhtyy palauttamaan toimintojaan asteittain ja hallitusti.

Rehtori Moira von Wrightin päätöksen mukaan opetus jatkuu pääosin etänä myös syyslukukaudella, ainakin ensimmäisen jakson loppuun, eli 23. lokakuuta, lukuun ottamatta laboratoriotöitä ja joitakin harjoittelukursseja, jotka edellyttävät lähiopetusta tai läsnäoloa kampuksella.

Åbo Akademin ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittavat kuitenkin yliopisto-opintonsa paikan päällä Turun ja Vaasan kampuksilla alkaen orientaatiolla 24. elokuuta.

– On tärkeä tarjota uusille opiskelijoille mahdollisimman hyvä ja normaali alku. Monet asiat ovat uusia; asuminen, ystävät, opinnot ja opiskeluvaatimukset. Tiedämme kokemuksesta, että opintojen alkuvaihe vaikuttaa paljon siihen, kuinka opiskelijat viihtyvät ja kuinka heidän opiskelunsa lähtee etenemään, sanoo opiskeluasioista vastaava vararehtori Mikael Lindfelt.

Kaikki lähiopetus järjestetään siten että opiskelijoiden ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus asetetaan etusijalle, tartuntatautilakia ja muiden yliopistojen kanssa sovittuja ohjeita noudattaen, Lindfelt korostaa.

– Tällä hetkellä kukaan ei tiedä miltä koronatilanne tulee näyttämään syksyllä. Ottamalla ns. hybridiratkaisun käyttöön hyvissä ajoin, voimme sekä kehittää etäopetusta keväällä saatujen kokemusten perusteella, että paremmin ylläpitää kampuksella työskentelevien ja opiskelevien turvallisuutta. Terveys ja turvallisuus ovat meille edelleen etusijalla.

– Näin valmistaudumme nyt. Samalla seuraamme tilannetta aktiivisesti ja olemme valmiita mukauttamaan toimintaamme tarvittaessa. Toivomme tietysti voivamme palauttaa koulutuksen kokonaan kampukselle. Syksyllä tiedämme paremmin, miten edetä, Lindfelt sanoo.

Viimeistään syyskuun alussa päätetään miten syksyn toisen jakson (26.10.–18.12.) opinnot järjestetään.

Lisätietoja antaa:

Mikael Lindfelt, vararehtori, opiskeluasioista vastaava