Kirjoita tähän hakemasi!

Näin Åbo Akademi sopeuttaa toimintansa koronaepidemiaan

Åbo Akademi sopeuttaa toimintansa koronaepidemiaan viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen sekä muiden yliopistojen ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa yhdessä päätettyjen suuntaviivojen mukaan.

Päivitetty 26.5.2020 klo 16.25.

Åbo Akademi jatkaa toimintojen palauttamista kampuksella asteittain ja hallitusti.

Opiskelu

• Opiskelu ja opetus jatkuvat pääasiassa etänä, näin myös syyslukukauden ensimmäisen jakson ajan (31.8–23.10.). Poikkeuksena tietyt kurssit, jotka edellyttävät lähiopetusta tai läsnäoloa kampuksella, kuten esimerkiksi laboratoriokurssit ja jotkin harjoittelukurssit.
  • Ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittavat yliopisto-opintonsa paikan päällä Turun ja Vaasan kampuksilla alkaen orientaatiolla 24. elokuuta.
  • Kaikki lähiopetus järjestetään siten että opiskelijoiden ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus asetetaan etusijalle, tartuntatautilakia ja muiden yliopistojen kanssa sovittuja ohjeita noudattaen.
    Viimeistään syyskuun alussa päätetään miten syksyn toisen jakson (26.10.–18.12.) opinnot järjestetään.
  • Opiskelijat, jotka tarvitsevat lopputöitään varten esimerkiksi erityslaitteistoja tai tiloja kampuksella pyydetään olemaan yhteydessä ohjaajiinsa.

Tutkimus

• Tutkimus jatkuu pääosin etänä. Laboratoriotiloja ja muita yhteisiä tiloja voidaan jossakin määrin ottaa taas käyttöön dekaanin ohjeiden mukaan.

Työ

• Åbo Akademin henkilökunta jatkaa pääosin etätöitä.
  • Rehtorin päätöksen mukaisesti turvallisesta ja vaiheittaisesta työ- ja muiden tilojen avaamisesta päättävät dekaanit, Elinikäisen oppimisen keskuksen johtaja, ylikirjastonhoitaja, hallintojohtaja, talousjohtaja ja johtava juristi, rehtorin johtonouvoston periaatteita seuraten ja yhteisymmärryksessä vararehtori Stefan Willförin kanssa.
  • Åbo Akademi on ottanut lisävakuutuksen kattamaan henkilökunnan etätöitä.

Kirjastot

• Åbo Akademin kirjasto tulee kesäkuukausien ajan pitämään Arkenin kirjaston Turussa auki. Aukioloajat ovat:
    • 1.–30.6. maanantai–perjantai kello 9–10 riskiryhmiin kuuluville ja kello 10–16 muille. Kotilainat voi palautaa Arkenin kirjastoon ja kaikki tilaukset noudetaan sieltä.
    • 1.–10.7. maanantai–perjantai kello 13–15.
    • 11.–31.7. suljettu.
    • 1.–9.8. maanantai–perjantai kello 9–10 riskiryhmiin kuuluville ja kello 10–16 muille.

Matkat

• Työmatkat ulkomaille vaativat toistaiseksi rehtorin hyväksynnän.
  • Kotimaassa työmatkoja voi tehdä lähimmän esimiehen hyväksymänä.
  • Opiskeluun liittyviä matkoja kotimaassa voi tehdä dekaanin hyväksymänä; opettaja toimii opiskelijan yhteyshenkilönä.
  • Jos palaat ulkomailta, riippumatta mistä maasta palaat, kuuluu sinun olla karanteenissa 14 vuorokauden ajan. Tämä koskee kaikkia.

Tapahtumat Åbo Akademin tiloissa

• Åbo Akademin tiloissa ei toistaiseksi järjestetä ulkopuolisia tapahtumia. Akademin omat kokoukset ja tapahtumat järjestetään enimmäkseen etänä.
  • Tohtorinväitöstilaisuudet järjestetään toistaiseksi etänä.
  • Ulkopuolisten vierailuja kampuksella ei toistaiseksi sallita.

Vaihto-opiskelu

• Åbo Akademi on kutsunut takaisin kaikki vaihto-oppilaat ja ulkomailla harjoituksessa olevat. Stipendit ja opintopisteet selvitetään jälkikäteen. Toimenpiteiden ei tule tuottaa kohtuuttomia kustannuksia opiskelijoille.
  • Saat pitää vaihtostipendisi. Erasmusopiskelijoiden on kuitenkin täytettävä tämän linkin takaa löytyvä lomake. Säännöstä, jonka mukaan vaihdon aikana on opiskeltava vähintään 20 op/lukukausi, poiketaan tämän lukukauden osalta.
  • Åbo Akademi ei suosittele kansainvälistä opiskelijavaihtoa syyslukukaudella.

Pidä huolta terveydestäsi

• Jos epäilet tartuntaa tai sinulla on oireita voit kysyä neuvoa terveyskeskuksen sijaan myös työterveydenhoidosta  (010 4140 666) tai Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä (Turussa:  046 710 1050  / Vaasassa:  046 710 1097) .
  • Muista hyvän käsihygienian tärkeys ja tervehdi muulla tavalla kuin kättelemällä.
  • Samalla muistutamme kunkin omasta vastuusta pysytellä kotona sairaana erilaisten tartuntojen välttämiseksi.

Koronavirustilanne muuttuu päivittäin. ÅA:n henkilökunnan ja opiskelijoiden on tärkeä seurata terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) sivustollaan ylläpitämiä ohjeita. THL:n sivuilla on viimeisin tieto tilanteesta.