Kirjoita tähän hakemasi!

Pyhän Olavin merireitin avajaisvaellus

Pyhän Olavin merireitin avajaisvaellus

Aika

la 25.5.2019 10.00–ma 29.7.2019 18.00

Uuden pyhiinvaellusreitin Pyhän Olavin merireitin avajaisvaellus alkaa 25. toukokuuta 2019, klo 10 Turun tuomiokirkolta.
Vaelluksen osallistujat vievät viestin Suomen arkkipiispalta tämän norjalaiselle kollegalle Trondheimiin. Reitti kulkee sekä maalla että merellä Turusta Kaarinan, Paraisten, Nauvon ja Korppoon kautta Kökariin, Sottungaan sekä Ahvenanmaan halki. Ruotsin puolella vaellus jatkuu Grisslehamnista pohjoiseen sekä maitse että meritse.

Määränpäänä ovat Olavinjuhlat Trondheimissa 29.7. Matka Turusta Trondheimiin on noin 1200 km, mutta jokainen voi itse valita osallistuuko tunnin, päivän, viikon vai haluaako vaeltaa Trondheimiin asti.

Lisätietoja: https://stolavwaterway.com/fi/tapahtumakalenteri/ensivaellus

Pyhiinvaellusreittiä on syksystä 2016 asti kehitetty EU-varoin Central Baltic -ohjelman kautta. Åbo Akademi on hankkeen päävetäjä, Elinikäisen oppimisen keskuksen (Centret för livslångt lärande, CLL) kautta. Joulukuussa 2018 Pyhän Olavin merireitti sai virallisen pohjoismaisen Olavinreitti-sertifikaatin, ja samalla siitä tuli Suomen ensimmäinen virallinen Euroopan kulttuurireitti. Tämä tarkoittaa sitä, että reitillä on sama status kuin esimerkiksi klassisilla pyhiinvaellusreiteillä Espanjan Santiago de Compostelaan.

Kaikki tapahtumat