Kirjoita tähän hakemasi!

Näyttely: 40 000+

Näyttely: 40 000+

Aika

pe 28.5.2021–pe 31.12.2021

Millaista on elämä saaristossa? Mitä pieniä mutta tärkeitä eliöitä asustaa meren pohjassa? Miten voit huolehtia meren hyvinvoinnista? Näyttely 40 000+ tuo saariston herkän ja kauniin luonnon koettavaksi kosketusetäisyydelle ja esittelee sen maagisen maailman jännittävällä tavalla. Saaristo on ihmisten ja eläinten koti meren äärellä.

Näyttelyn 40 000+ myötä Forum Marinum tuo merenkulun ja merivoimien teemojen rinnalle nyt myös meriluontoa ja saaristoa niin asukkaiden kuin ympäristönkin näkökulmat huomioiden.

Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Visit Turku, Visit Parainen, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurminen Säätiö, Pohjoinen kasvuvyöhyke, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio ja Ruissalon luontokoulu.

Turun Merikeskuksen kumppani logo

Näyttely on osa Turun kaupungin Merikeskushanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa Turkua merellisenä kaupunkina. Turun kaupungin ja Forum Marinumin tiivis yhteistyö tuo koettavaksi entistä laajemman, elämyksellisen Merikeskuksen, jossa upea saaristo tuodaan kosketusetäisyydelle. Näyttely on toteutettu Turun kaupungin Archipelago Access –hankkeessa, joka on saanut rahoitusta EU:n Central Baltic Interreg (2014-2020) -ohjelmalta.

Näyttelyn aikana pystyt ottamaan osaa ”Sanoista teoiksi ja teoista sanoiksi” -nurkkausta, joka on osa tutkimusta Åbo Akademiassa, missä sinulla on mahdollisuus jakaa havaintojasi ja muistojasi saaristosta, mereltä ja sen rannoilta.

Alla pääset kuuntelemaan kun näyttelysuunnittelija Hanna Niittymäki, dosentti Mia Rönkä sekä apulaisprofessori Christoffer Boström keskustelevat näyttelyn teemoista.

Kaikki tapahtumat