Kirjoita tähän hakemasi!

Oikeusnotaari

Oikeusnotaari

Oikeus­notaarin koulu­tus­ohjelma

Oikeusnotaarina ymmärrät, miksi yhteiskunnassa tarvitaan sääntöjä ja määräyksiä. Ilman niitä ihmisten, organisaatioiden ja valtioiden välille syntyy ongelmia ja konflikteja. Oikeudentunto, itsenäinen ja kriittinen ajattelu sekä monipuolinen oikeusopillinen osaaminen auttavat sinua johtamaan ihmisiä ja organisaatioita oikeaan. Opinnot perehdyttävät sinut käsittelemään virallisia asiakirjoja ja hoitamaan ja valmistelemaan asioita Suomen lainsäädännön mukaan sekä ottamaan samalla huomioon niin eurooppalaisen kuin kansainvälisenkin oikeuden.

Kolmivuotisen koulutuksen aikana tutustut siviilioikeuteen (henkilöiden väliset kiistat), julkisoikeuteen (henkilöiden/yritysten ja esim. kuntien ja valtion väliset kiistat) sekä rikos- ja prosessioikeuteen (poliisi- ja viranomaisasiat) sekä näihin liittyviin juridisiin kysymyksiin. Åbo Akademin painotus ihmisoikeuksiin heijastuu myös opetukseen. Oikeusnotaarin mielenkiintoisista ja haastavista työtehtävistä selviytyäksesi hankit myös monipuolisen kielitaidon molempien kotimaisten kielten lisäksi kahdessa vieraassa kielessä. Suomen kieltä pääset harjoittelemaan käytännössä, sillä osa kursseissa järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

Laajuus

180 op / 3 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

15-30.3.2023 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 15-30.3.2023

Uramahdollisuudet

Oikeusnotaarina voit työssäsi vaikuttaa oikeusvaltion kehittymiseen ja hyödyntää juridiikan perustietojasi, analyyttistä ajatteluasi ja yhteistyökykyäsi. Monet työskentelevät hallinnon (esim. maakuntien, kuntien, verohallinnon, pankkien ja vakuutusyhtiöiden), yhdistysten ja yhteisöjen (esim. Syöpäyhdistys ja Pelastakaa Lapset ry) sekä kansainvälisten organisaatioiden (esim. Amnesty International) palveluksessa. Käräjäsihteeri, neuvonantaja, asiantuntija ja perintäkäsittelijä ovat esimerkkejä niistä nimikkeistä, joita koulutusohjelmastamme valmistuneilla työelämässä on. Jos haluat laajentaa työmahdollisuuksiasi ja toimia lakimiehenä tai tuomarina, sinulla on oikeusnotaarin tutkinnon suorittaneena erinomainen pohja jatkaa kohti oikeustieteen maisterin tutkintoa jossakin muussa yliopistossa.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Domvillan
Gezeliusgatan 2
20500 Åbo

Postiosoite

Fakulteten för samhällsvetenskaper och ekonomi
Åbo Akademi
Fänriksgatan 3 B
20500 Åbo

Sähköposti

studierfse@abo.fi