Kirjoita tähän hakemasi!

Kielikylpyyn rakkaudella

Ennen Vaasaan hakemista en ollut koskaan ajatellut opiskelevani ruotsiksi, sillä suomen kieli on aina ollut vahvempi kieleni. Siitä huolimatta tartuin härkää sarvista ja muutin tänne länsirannikon helmeen, Vaasaan.

Suurin osa kielikylpyopiskelijoista on suomenkielisiä, joilla on palava halu oppia ruotsin kieltä, opettaa tulevaisuudessa ruotsiksi sekä jakaa kielikylpymenetelmän menestystarinaa. Sinun ei siis tarvitse osata ruotsia täydellisesti, vaan jo pelkällä halulla oppia lisää pääset jo pitkälle! Ruotsin kieltä tosin kuulee Vaasassa joka päivä, sillä kaupunki on vahvasti kaksikielinen. Hyvää harjoittelua on esimerkiksi asioida kaupassa pelkäs- tään ruotsin kieltä käyttäen, täällä se onnistuu ongelmitta!

Kielikylpykoulutus on oiva tapa yhdistää kieli- sekä opettajanopinnot ja Åbo Akademin kielikylpykoulutus on tähän eittämättä paras ratkaisu! Omat kokemukseni Åbo Akademin kielikylpykoulutuksesta ovat todella hyvät, enkä vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään. Opinnot ovat sekä monipuolisia, että tarpeeksi haastavia pitämään mielenkiintoa yllä.

Opettajan opinnot sisältävät harjoittelujaksoja, joiden aikana
koen oppineeni koko opiskeluaikaani nähden eniten. Kurssit yliopistollakin ovat kaikkea muuta kuin pelkästään kirjasta pänttäämistä, sillä opintoihin kuuluu esimerkiksi käsityö- tai puutyökurssi, musiikkia, kuvataidetta, biologiaa, liikuntaa sekä kemiaa. Opiskelu on siis kaikkea muuta kuin tylsää! Valmistuttuasi sinulla
on ammatti, johon on kova kysyntä. Lisäksi sinulla on pätevyydet toimia niin luokanopettajana kuin kielikylpyopettajana sekä ruotsin kielen aineenopettajana.

Emelie Bergenheim, pedagogiikka

Klasslärare, språkbad

Päivitetty 9.2.2018