BioCity symposium

to 23.8.2018 –pe 24.8.2018

BioCity symposium raottaa verhoja näkymättömään maailmaan – pääpuhujaksi nobelisti Stefan Hell

Vuosittainen BioCity symposium järjestetään tänä vuonna 23.–24.8.2018 otsikolla Seeing the invisible. Tämän vuoden BioCity symposiumin teemana on biokuvantaminen ja sen merkitys perus- ja soveltavassa tutkimuksessa. Biokuvantaminen on noussut maailmanlaajuisesti biolääketieteellisen tutkimuksen kenties tärkeimmäksi menetelmäkokonaisuudeksi, joka käsittää mm. uusia kolmiulotteisia ja erittäin korkean erottelukyvyn mikroskopiatekniikoita, erilaisia potilaisiin kajoamattomia kehon ja kudosten kuvantamismenetelmiä, sairauksien diagnosoinnissa käytettäviä menetelmäyhdistelmiä ja tulosten tietokonepohjaista analysointia.

Symposiumin ohjelmassa painottuu kuvantamisen huipputekniikoiden käyttö biolääketieteellisessä tutkimuksessa ja innovaatioissa, kattaen laaja-alaisesti solujen toimintamekanismien ja toiminnan säätelyn, immunologian, syöpätutkimuksen ja neurobiologian. Yksi symposiumin pääpuhujista on professori Stefan Hell, jolle on myönnetty lukuisia palkintoja työstään optiikan parissa, näistä tunnetuimpana Nobelin kemianpalkinto vuonna 2014. Tänä vuonna symposium esittelee myös Turkuun perustettavaa, eurooppalaisen Euro-Bioimaging kuvantamisorganisaation päämajaa, joka avaa tutkijoille portin Euroopan parhaimpien biokuvantamiskeskusten tekniikoiden hyödyntämiseen.

Symposiumin osallistujat edustavat useaa eri tutkimussuuntaa molekyyli-, solu- ja rakennebiologian, biolääketieteen ja kliinisen tutkimuksen alalta niin yliopistoista kuin yrityksistä, ja huomattavan suuri osuus osallistujista on tohtorikoulutettavia ja post-doc-tutkijoita. Tutkijoita kutsutaan osallistumaan symposiumin posterinäyttelyyn ja rekisteröitymisen yhteydessä jättämään posterin abstraktin. Abstraktien viimeinen jättöpäivä on 12.6.2018, ja abstraktien perusteella ohjelmatoimikunta kutsuu neljä tutkijaa pitämään puheen symposiumissa. Viimeinen rekisteröitymispäivä symposiumiin on 10.8.2018 ja tapahtuma on osallistujille ilmainen. Rekisteröityminen symposiumiin. Katso symposiumin trailer ja uutinen kokonaisuudessaan.

Tapahtuman www-osoite

BioCity Turku