Akateeminen juhlakonsertti

la 17.3.2018 18.00

Åbo Akademin 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluu juhlakantaatin Undrans mosaik kantaesitys Vaasassa 17.3.2018. Kantaatin on säveltänyt Ulf Långbacka, joka seuraa itsensä Jean Sibeliuksen jalanjälkiä. Sibelius nimittäin sävelsi Åbo Akademin ensimmäisen kantaatin Jordens sång (Maan laulu) yliopiston vihkiäisjuhlaan vuonna 1919.

Juhlakantaatti Undrans mosaik saa kantaesityksensä Vaasan kirkossa lauantaina 17.3.2018 kello 18 alkavassa konsertissa. Kantaatin johtaa Ulf Långbacka ja esiintyjinä ovat Maikki Säikkä ja Andreas Nordström solisteina, opiskelijakuorot Brahe Djäknar, Florakören ja Pedavoces sekä Folke Gräsbeck, piano, Mathias Waenerberg, elektroniikka ja Jyrki Lumiainen, lyömäsoittimet. Äänitekniikasta vastaa Kim Engblom, joka on ollut mukana tekemässä teoksen elektronisia osuuksia.

Konsertissa kuorot ja Akademiska orkestern esittävät yhdessä myös Jean Sibeliuksen Maan laulun sekä Finlandian kapellimestari Sauli Huhtalan johtamana. Lisäksi orkesteri esittää Sibeliuksen sinfonian nro 2. Lippuja on saatavana verkkokaupasta lippu.fi.

Kaikki tapahtumat