Seminarium om Östersjöområdets samarbete

A map over the Baltic Sea RegionBALEX organiserar ett seminarium om samarbetet i Östersjöområdet och framtiden för Östersjöstaternas råd (CBSS). Seminariet The Future of Baltic Sea Region Cooperation – Focus on the Council of the Baltic Sea States hålls den 23 november 2018 kl. 14–18 vid Cal 1, Calonia, Åbo universitet, Caloniagränden 3, Åbo.

Evenemanget ordnas i samarbete med EU:s Östersjöstrategis HA Neighbours.

Det finns flera olika aktörer i Östersjöområdet som jobbar med områdets förvaltning och samarbete och som representerar nya förvaltningsformer. Under de senaste åren har spänningar och misstroende i området ökat. Trots spänningarna fortsätter samarbetet i regionen, men den ändrade situationen har utmanat aktörerna till att hitta nya sätt att bemöta förändringarna. En av dessa aktörer är CBSS.

Under seminariet diskuteras den utmaningar som CBSS och Östersjösamarbetet överlag möter, samt framtiden för samarbetet i regionen. I seminariet deltar bland andra CBSS-ambassadören Maira Mora, Astrid Thors som är medlem i CBSS Vivion Group och EU-domaren Allan Rosas.

Mera information och registrering (senast vecka 46) finns på evenemangets engelskspråkiga webbsidor.

 

Alla evenemang