Skriv här det du söker efter!

LUMA-dagarna 2022

LUMA-dagarna 2022

LUMA-dagarna ordnas vid Aalto-universitetet i Esbo 13–14.6.2022 av LUMA-center Finland-nätverket. Det övergripande temat för dagarna är ”Framtidens skapare – vetenskap, konst, teknik och ekonomi”.

LUMA-dagarna erbjuder föreläsningar, workshops och nätverkande på finska, svenska och engelska – välkommen med!

Det är gratis att delta men anmäl dig på förhand.

 

Keynote av Emma Frans på svenska Närbild på Emma Frans

Forskaren, författaren och folkbildaren Emma Frans från Sverige är en av keynote-talarna på LUMA-dagarna i Esbo. Tisdag 14.6, kl. 9.00 ställer hon oss frågan: Hur vaccinerar vi oss mot infodemin?

Frans vill lära oss att genomskåda vinklade nyheter och bedöma om vetenskapliga rön faktiskt är vetenskapliga. Hon har två gånger utsetts till Årets folkbildare, vunnit Stora journalistpriset och Guldörat för årets radioprogram Hjärta & Hjärna.

Föreläsningen som är på svenska har fritt inträde och välkomnar särskilt lärare i naturvetenskaper och matematik men är öppen för alla intresserade. Mera information och anmälan till LUMA-dagarna 13–14.6.2022 vid Aalto-universitetet i Esbo: www.luma.fi/sv/luma-dagarna/. Om du endast deltar i Emma Frans keynote behöver du inte anmäla dig.

Efter Emma Frans keynote är det också möjligt att delta i en verkstad med henne kring lärarens roll i infodemin (se mer nedan).

Verkstäder på svenska

13.6 kl. 14–15.30 Är du på kartan? Att utnyttja geografiska informationssystem (GIS) i din undervisning med Mats Braskén och Jessica Sundman.

13.6 kl. 14–15.30 ESERO Finland – Ta din undervisning till nya höjder med KitSat (på finska och svenska) med Christian Ahläng, Jan Holmgård, Heidi Kouki.

14.6 kl. 12–13.30 Lärarens roll i infodemin med Med Dr Emma Frans och Skolresurs resurspersoner Jenni Vainio, Triin Gyllenberg, Anna Pomoell.

14.6 kl. 14–15.30 AI vadå? med FD Linda Mannila.

LUMA-dagarna ordnas av LUMA-center Finland, där Skolresurs vid CLL/ÅA ingår som det svenskspråkiga LUMA-centret. 
Alla evenemang