Inspirationseftermiddag med Johan Unenge

”När Johan Unenge år 2011 utnämndes till Sveriges första läsambassadör var Kulturrådet tydligt med målet: Att väcka läslusten bland unga. Man sökte en person som var van vid att röra sig i skolan, en aktiv författare och dessutom någon som redan var välkänd bland ungdomar. Johan Unenge passade profilen perfekt: Förutom sina egna böcker och tv-produktioner hade han i flera år föreläst för skolungdomar om att arbeta med tecknade serier.” 

CLL_JohanUnenge
Johan Unenge.

I ett samarbete mellan Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Vasa stadsbibliotek ges nu möjlighet att delta i en dialogföreläsning med Johan Unenge (fr. kl.13), för att lyssna in och diskutera hans tankar kring hur man främjar läsning bland barn och unga. Hur kan vi i skolan inspirera, stöda och uppmuntra barn och unga till att bli engagerade och goda läsare?

Under eftermiddagen har den som så önskar möjlighet att bekanta sig med en bokutställning (kl.12 – 13) sammanställd av Vasa stadsbibliotek, ta del av bibliotekets olika satsningar och projekt kring läsning samt lyssna in guldkorn från skolor i Vasa.

Målgrupp: Lärare i åk 0 – 9

Frågor riktas till Linda Ahlbäck, linda.ahlback@abo.fi, tfn. 050 383 3837 eller Lena Sågfors, lena.sagfors@vaasa.fi, tfn. 040 046 3589

Anmälan: Senast 1.3.2018 via denna länk.

 

PDF för utskrift.

Arrangör

Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi, Vasa stadsbibliotek

Alla evenemang