Skriv här det du söker efter!

Girl coders’ workshop 2023

Girl coders’ workshop 2023

Lär dig koda på en dag!

Vi välkomnar tjejer i gymnasieåldern till en kodningsworkshop som i år igen ordnas av kvinnliga studerande i kvinnoföreningen Albins Angels!

Ingen förkunskap inom programmering behövs, endast ett intresse för att bekanta sig med kodning. Utöver kul programmering bjuds det även på lunch och kaffe, samt möjlighet att bekanta sig med studier inom informationsteknologi. Som verktyg kommer vi att använda programmeringsspråket Scratch i samband med micro:bits. Nytt för i år är att vi även ska testa att koda lite i Python.

Introduktion till verktygen sker på plats, ta bara med en fungerande laptop.

Anmälan till evenemanget öppnar i oktober!

Vem är Albins Angels?

Albins Angels är en klubb som stöder tjejer inom teknik. Klubben har medlemmar från både Datateknologerna vid Åbo Akademi rf samt från Infå vid Åbo Akademi r.f. Albins Angels stöder kvinnors röster och unika upplevelser som kommer från att studera i ett mansdominerat fält. Albins Angels brukar ordna både månatliga träffar samt andra kul evenemang. Med hjälp av Girl coders’ workshopen kan tjejer med låg tröskel bekanta sig med programmering utan någon tidigare programmeringserfarenhet. Albins Angels vill även uppmuntra fler unga kvinnor att söka sig till IT-studier.