Skriv här det du söker efter!

Girl coders’ workshop

Girl coders’ workshop

Lär dig koda på en dag!

Välkommen med på Albins Angels kodningsworkshop för tjejer i gymnasieåldern lördagen den 5 november! Ingen förkunskap inom programmering behövs, endast ett intresse för att bekanta sig med kodning.

Utöver kul programmering bjuds det även på lunch och kaffe, samt möjlighet att bekanta sig med studier inom informationsteknologi. Vi betalar också resekostnader upp till 30€ till och från Åbo! Kom alltså ihåg att spara kvitton för resorna.

Som verktyg kommer vi att använda programmeringsspråket Scratch i samband med micro:bits. Introduktion till verktygen sker på plats, ta bara med en fungerande laptop 🙂

Program

9:00 Introduktion av workshopen

9:30 Instruktioner inför projektet och börja jobba med projektet

11:30 Lunchpaus

12:15 Kodning fortsätter

14:00 Kaffepaus

14:30 Slutför projektet

15:30 Avslutning

16:00 Workshopen är slut

Vem är Albins Angels?

Albins Angels är en klubb som stöder tjejer inom teknik. Klubben har medlemmar från både Datateknologerna vid Åbo Akademi rf samt från Infå vid Åbo Akademi r.f. Albins Angels stöder kvinnors röster och unika upplevelser som kommer från att studera i ett mansdominerat fält. Albins Angels brukar ordna både månatliga träffar samt andra kul evenemang. Med hjälp av Girl coders’ workshopen kan tjejer med låg tröskel bekanta sig med programmering utan någon tidigare programmeringserfarenhet. Albins Angels vill även uppmuntra fler unga kvinnor att söka sig till IT-studier.

Läs mer om Albins Angels här: https://datateknologerna.org/news/aa/albinsangels1/

Mer information om anmälan kommer snart!

 

Vi tackar Tfif – tekniska föreningen i Finland och Reaktor som gjort evenemanget möjligt!

Reaktor logo

    Tfif logo

Albins Angels logo