Fyrhändigt på piano

ons 14.3.2018 19.00–20.30

Onsdagskonserterna i Sibeliusmuseum fortsätter med Pianoafton 14.3. Pianoduon Maija Väisänen och Maija Parko ger en konsert med fyrhändiga pianoverk. Förutom Fantasier i f-moll av Franz Schubert och Wolfgang Amadeus Mozart, är även nutida verk som Eero Hämeenniemis Elastic time och Lauri Kilpiös Sous le soleil froid på programmet. Det sistnämnda verket är tonsatt åt duon.

Maija Väisänen är utexaminerad musikmagister från Sibelius-Akademin år 2009. Hon har sedan dess konserterat aktivt både med egna recitaler och som kammarmusiker. Väisänen har deltagit framgångsrikt i pianotävlingar. Hon arbetar för tillfället som lärare i pianospel vid Sibelius-Akademin samt Östra Helsingfors musikinstitut.

Maija Parko har avlagt musikdoktorexamen vid Aalto universitetet år 2016. Parko är som musiker nyfiken och hon blandar gärna olika konstgenrer med varandra i sina projekt. För tillfället arbetar Maija Parko med en duoproduktion som kombinerar cirkus och musik. Hon är även kurator för konsertserien Flyygelikuu i Helsingfors.

Konserten börjar kl. 19.00
Sibeliusmuseum, Biskopsgatan 17, 20500 Åbo