Skriv här det du söker efter!

DI-dagen 2023

DI-dagen 2023

DI-dagen: upplev din framtid som diplomingenjör på en dag!

Lördagen den 21 januari 2023 välkomnar vi andra och tredje årets gymnasiestuderande till vårt campus för att uppleva sin framtid som diplomingenjör!

Vad gör en diplomingenjör egentligen? Vad kan man jobba med om man studerat till diplomingenjör just vid Åbo Akademi? Och viktigast av allt – hur bidrar diplomingenjörer till en bättre och mer hållbar framtid?

Dessa är några frågor som du kommer att få svar på under DI-dagen! Under dagen träffar du studerande vid båda våra diplomingenjörslinjer: informationsteknologi samt kemi- och processteknik och alumner som studerat på någon av linjerna, som berättar hurdana arbetsmöjligheter som öppnar sig efter en avlagd diplomingenjörsexamen.

Under dagen deltar du också i Future DI-challenge, där du får besöka våra splitternya laboratorier för att lära dig om hur vi räddar världen. 🌍 Dessutom testar du på att laborera helt själv!  Efter den praktiska delen i Future DI-challenge löser du uppgifter inom ämnena kemi- och processteknik samt datateknik och får tävla om fina priser! De tre bästa i Future DI-challenge vinner teknikprodukter (iPhone, iPad och smart klocka) och en studieplats vid våra diplomingenjörslinjer.

Program

Programmet pågår ca. kl. 9.00 – 20.00

Välkommen till Åbo Akademi

Team building – lär känna de andra DI-dagen deltagarna

Paus

Future DI-challenge

Lunch

Campusrundvandring

Presentation av diplomingenjörer och företag

Prisutdelning

Pizzakväll med DI-studerande

Vinn en studieplats

Genom att placera dig som en av de tre bästa i Future DI-challenge kan du bli antagen till våra diplomingenjörslinjer på basen av tävlingsframgång. Läs mer om hur ansökan och antagningen går till via denna länk. 

Anmälan

Anmälan sker via lärare eller studiehandledare vid det egna gymnasiet senast tisdagen 13 december 2022.

Tack till vår sponsor som gjort evenemanget möjligt:

Svenska Tekniska Vetenskapsakademiens logo.