Aboagora 2018

Tid

ons 22.8.2018 –fre 24.8.2018

Aboagora 2018 har temat ”Burden/Skuld”

Aboagora – Between Arts and Sciences är ett årligt symposium som för samman olika aktörer inom den akademiska världen, konst och samhälle. Evenemanget är ett forum där forskare, konstnärer och allmänheten kan knyta nya kontakter och skapa dialog. Årets Aboagora äger rum den 22–24 augusti på Sibeliusmuseet i Åbo med temat ”Burden/Skuld”.

Aboagora 2018 kommer att analysera och diskutera olika perspektiv på framtiden, såväl utopiska som dystopiska, och hur arvet från tidigare generationer gör anspråk på och formar kommande generationers möjligheter. Till de aktuella diskussionerna hör ekologiska och ekonomiska bekymmer för en hållbar framtid, utopier och dystopier i stadslitteratur, populärkultur och beslutsfattande, samt vetenskapens makt att skapa en bättre framtid. Aboagora ställer även frågan: Finns det faktiskt inget nytt under solen? Består framtiden enbart av vad förfluten tid för med sig, eller är det möjligt att förändra historiens gång mot en önskad framtid?

Se hela programmet och mer information för registrering här: http://aboagora.fi/programme/

Registreringen är öppen t.o.m. 13 augusti: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=4883  (40 €, för studeranden 25 €)

 

 

Webbadress
http://aboagora.fi/programme/
Arrangör

Åbo universitet, Åbo Akademi, Stiftelsen för Åbo Akademi och Donnerska institutet för religionshistorisk och kulturhistorisk forskning.

Alla evenemang