Skriv här det du söker efter!

Skolresurs julkalender 2022 handlar om uppfinningar

Skolresurs julkalender 2022 handlar om uppfinningar

Dekorativ bild.

Vet du varför man kallar glasögon för brillor? Hur fungerar lås egentligen och vilket är det tyngsta föremålet som man har lyckats fästa med superlim?

Dessa är bara några frågor som vi får svar på i Skolresurs julkalender 2022. Temat för julkalendern är uppfinningar som vi alla ser i vår vardag. Skolresurs presenterar 15 uppfinningar i form av ca 5 minuter långa filmsnuttar.

Filmerna är i första hand tänka att användas i skolor/undervisning men passar precis vem som helst! Målgruppen är särskilt åk 4-6, men de passar också för åk 7-9. Alla andra är förstås också välkomna att ta del av innehållet som ger nytt perspektiv på många saker vi använder dagligen.

Kolla själv, titta med familjen eller kanske det är en bra aktivitet att göra med barnbarnen!

Hur hittas julkalendern? Ingångssidan hittas bakom länken. På ingångssidan kommer man med ett klick på dagens datum till en film och eventuellt övrigt material. Det finns en luckan för varje vardag 1.12–22.12. Luckorna är fristående, så du kan hoppa på när som helst och kolla i vilken ordning du vill. Materialet är inte heller bundet till julen, så det kan också användas andra tider på året. Videorna finns på Skolresurs Youtube-kanal.

Är du lärare? På julkalenderns ingångssida finns också en lärarhandledning som närmare förklarar hur man kan använda kalendern i undervisningen (klicka här för att komma dit direkt).