Skriv här det du söker efter!

Making och programmering

Vill du komma igång med textbaserad programmering i skolan? I den här kursen bekantar vi oss med Python, som är ett av de mest använda programspråken och dessutom har utvecklats så att det ska vara lätt att komma igång med även för nybörjare. Förutom Python bekantar vi oss också med mikrokontrollern Micro:bit. Kursen förutsätter ingen tidigare erfarenhet av textbaserad programmering, men deltagarna förväntas ha en bild av vad programmering är och erfarenhet av t.ex. analog eller blockbaserad programmering. Kursen är öppen för alla intresserade lärare, men riktar sig i huvudsak till dem som arbetar i åk 7-9. Deltagarna kommer behöva egna Micro:bits och en del elkomponenter – dessa kan köpas under kursen till självkostnadspris.

OBS! Ta med egen dator eller Chromebook! Lärplatta rekommenderas inte.

 

Utbildare:

Linda Mannila, FD i datavetenskap, arbetar som forskare inom datavetenskapens didaktik vid Linköpings universitet och Åbo Akademi Bild Linda Mannila

 

Tidpunkt och ort:

Hösten 2019

Pedersöre (separata grupper för åk 1-6 och åk 7-9)

Omfattning:

Modulen består av två närstudiedagar samt eget arbete

Avgift:

Deltagandet finansieras av Utbildningsstyrelsen och är därför avgiftsfritt. Eventuella kostnader för resor och logi ansvarar deltagarna själva för.

 

Uppdaterad 18.1.2019