Akademiforum

Med anledning av att Åbo Akademi fyller 100 år bjuder Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia i samarbete med Vasabladet och Förlaget på jubileumsföreläsningar inom ramen för Akademiforum 2018. Föreläsningarna är öppna för alla intresserade. Notera att förhandsanmälan krävs.

Sprickor i livet – En författarkväll med Heidi Hakala och Claes Andersson

Heidi Hakala

Bara lite till
”Förr steg jag upp inte bara med förhoppningen om att det skulle bli en bra dag, utan med intentionen att göra det till en sådan. Nu är jag nöjd bara jag klarar mig igenom dagen utan att drabbas av för lamande skräck.”

Bara lite till är en berättelse om duktighetssyndrom och om att försöka leva i en tid där image verkar vara det enda som spelar någon roll.

Heidi Hakala, född 1987 i Vasa. Journalist och skribent som nu är bosatt i Malmö. Tillsammans med några vänner driver hon kulturtidskriften Kontur. Bara lite till är hennes debutroman.

 

Claes Andersson

Det underjordiska utsiktstornet
”Det underjordiska utsiktstornet beskriver det vi kan få se när vi sjunker och borrar oss ner i tillvarons hemliga kryptor”
”Insikterna och utsikterna finns där djupt under jorden”
”Det underliga, underbara som undflyr vår förundran””Det mesta är uppochner och hullerombuller, det lilla känns stort, det stora som
”I couldn´t care less”

Claes Andersson, född 1937, är psykiater och psykoterapeut och har varit medlem av Finlands riksdag samt ordförande för Vänsterförbundet och kulturminister. Han debuterade som poet 1962 med samlingen Ventil och har sedan dess gett ut 24 diktsamlingar.

 

Var: Akademisalen i Academill, Strandgatan 2, Vasa
När: 18.9.2018, kl. 18.00
Anmälan: www.abo.fi/akademiforum/anmalan
Moderator: Reporter Josefin Torrkulla
Hälsningstal: Professor Ria Heilä-Ylikallio

 

 

Uppdaterad 31.8.2018